Moment geduld aub

Info over Coronavirus voor ondernemers

Het nieuws blijft zich in hoog tempo opvolgen. De impact van het coronavirus is onvoorspelbaar, behalve dat iedereen er mee te maken kan krijgen. Ook veel ondernemers staan voor zware uitdagingen, het roept vele vragen op die ook ons bereiken. “Wat heeft het voor gevolgen voor mijn bedrijf?” “Hoe moet ik omgaan met mijn personeel, mijn klanten?” “Hoe werkt alles omtrend de regelingen van de overheid voor ondernemers?

Begrijpelijke vragen, waar wij als bestuur ook niet altijd een pasklaar antwoord op hebben. Alle informatie die beschikbaar is inventariseren is haast onmogelijk als MKB-afdeling, dus hebben we gezocht naar een andere manier van informeren. Hieronder kan je de informatiekanalen vinden die relevant zijn voor ondernemers inzake het coronavirus.

Wij wensen jullie ontzettend veel sterkte en bovenal een goede gezondheid in deze periode vol onverwachte uitdagingen.
Bestuur MKB Wijchen

Gemeente Wijchen

“Door het coronavirus staat de hele wereld op zijn kop. We doen er alles aan om het verspreiden van het virus te beperken, want de gezondheid van iedereen is natuurlijk het belangrijkst. Maar de prijs die u als ondernemer moet betalen is hoog.” Zo stelt wethouder Derks in een persoonlijk bericht op LinkedIn. In dit bericht wijst hij op de speciale pagina van de gemeente.

Daarnaast stelt het kabinet een tijdelijke, versoepelde regeling in om zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers, te ondersteunen. Deze regeling wordt uitgevoerd door de gemeente. Wil jehier gebruik van maken of heb je andere vragen? Stuur dan een mail naar . Zet bij het onderwerp dat het om de gemeente Wijchen gaat, geef aan waar het om gaat en laat je contactgegevens achter (naam, organisatie, telefoonnummer en e-mailadres).

MKB Nederland

Op deze pagina van MKB Nederland vind je een overzicht gericht op ondernemers met informatie van de brancheorganisaties, de kennispartners en MKB Nederland zelf. Het overzicht wordt geregeld geactualiseerd.

KvK Coronaloket

Antwoord op ondernemersvragen over het coronavirus
Het KvK Coronaloket is telefonisch te bereiken via tel. 0800 – 21 17 (op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur). Let op: het is erg druk aan de telefoon. Op de website: kvk.nl/coronaloket vindt u het antwoord op veelgestelde vragen.

Antwoord op alle overige vragen over het coronavirus
Het landelijk crisisnummer is te bereiken via tel. 0800 – 13 51 (dagelijks bereikbaar tussen 08.00 en 22.00 uur).
Vanuit het buitenland kan gebeld worden met tel. 0031 – 20 205 1351.